Reklam
Tarih : 2025-07-25 15:31:08

İzmit Belediyesi, aşevi için üretim alanlarını genişletiyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye ait üretim alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Yardımcısı Celal Hülür ve Kırsal Hizmetler Müdürü İsmet Kuntaş ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Başkan Hürriyet, belediyeye ait atıl durumdaki arazilerin değerlendirilerek üretim bahçelerine dönüştürüldüğünü ve bu alanlardan elde edilen ürünlerin kent genelinde sosyal destek faaliyetlerinde kullanıldığını belirtti.

Hürriyet,“Bugün bereket fışkıran topraklardan, üretim bahçelerimizden size günaydın diyoruz. Burada olmamızın nedeni, hem halkımıza bilgilendirme yapmak hem de müdürlüklerimizin bu alandaki etkin ve verimli çalışmalarını aktarmaktır,” dedi.

Yaklaşık altı yıldır sürdürülen bu çalışmalarda, elde edilen tarım ürünlerinin ücretsiz olarak halkla paylaşıldığını ya da Dosteller Mağazası ve Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını ifade eden Hürriyet, dış alımları azaltarak belediyenin kendi üretimiyle kentteki gıda ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni dönemde aşevi ile üretim alanları arasında doğrudan bir ilişki kurulduğunu açıklayan Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi Aşevi’nin beşinci yılında olduğunu ve her gün yüzlerce kişiye, çeşitli etkinliklere ve derneklere yemek üretimi gerçekleştirdiğini belirtti.

Kent lokantaları ve Gülümse Kafeler’in de bu üretim zincirinden faydalandığını belirten Fatma Kaplan  Hürriyet, belediyeye bağlı Sarbaş şirketinin de bu sürece dahil olduğunu ifade etti.

Aşevinin kapasitesinin iki buçuk katına çıkarıldığını ve daha fazla kişiye hizmet verileceğini vurgulandı.

Hürriyet,daha önce dışarıdan ihale yoluyla alınan yemeklik ürünlerin bir kısmının artık belediyenin tarlalarında yetiştirilmeye başlandığının haberini verdi.

Belediyenin üretim bahçelerinde yalnızca birkaç ürün değil, çok sayıda sebzenin dönemsel olarak yetiştirildiğini söyleyen Başkan Hürriyet, dolmalık biber, kıl biber, salçalık biber, domates, patlıcan, karpuz, kavun, fasulye, turp, karalahana, mor lahana ve ıspanak gibi ürünlerin üretildiğini söyledi.

Sadece 2024 yılı içinde bu üretim alanlarından 13 tonun üzerinde sebze elde edildiği bildirildi.

Recepköy’de 4.000 metrekarelik alana nohut, Çayırköy’de ise 2.000 metrekarelik alana kuru fasulye ekildiğini açıklayan Hürriyet, hedeflerinin yılın on ayı boyunca aşevinin ihtiyacının en az yüzde 50’sini belediye üretimiyle karşılamak olduğunu ifade etti.

Başkan Hürriyet ayrıca, yapılan bu üretimlerin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim açısından da önemli olduğuna dikkat çekerek, “Nasıl üretildiğini bildiğimiz, sağlığından kullanılan gübresine kadar kontrol ettiğimiz ürünleri halkımıza ulaştırıyoruz. Bu hem tasarruf sağlıyor hem de toplumsal sorumluluğu yerine getirmemize katkı sunuyor” ifadesine yer verdi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 kayserihaberci.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.