Başkan Büyükkılıç’a etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Temeltaş, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Erkan Küp ile Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan eşlik etti.
Workshop katılımcıları ve şeflerle selamlaşan Büyükkılıç, önlük giyerek tezgahın başına geçti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kayseri’nin gastronomi alanında UNESCO’nun Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde olduğunu hatırlatarak, “Bunu kalıcı kılma adına da Mutfak Sanatları Merkezi’mizi hayata geçirdik. Gerçekten hem kamuoyunda yankılandı olumlu anlamda hem de güzel hizmetleri ile kamuoyunda paylaşılmaya devam ediyor.” dedi.
Başkan Büyükkılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir eğitim kurumu olan Kayseri Mutfak Akademisi’nin, 2026 yılı Şubat ayında kapılarını açarak, yiyecek-içecek sektörüne eğitimli ve profesyonel işgücü kazandırma misyonu ile faaliyete gireceğinin müjdesini vererek, şunları kaydetti:
“Milli Eğitimimizden almış olduğumuz yetkiyle birlikte şef yetiştirme, aşçı yetiştirme bağlamında sertifikalandırma amacıyla çalışmalarımızı da başlatmış bulunuyoruz. Tabii gastronomi konusu dünyada ve ülkemizde herkesin ilgiyle izlediği ve bu alanda yetkili olmak istediği bir boyut kazanmaya başladı. Kayseri, 6 bin yıllık geçmişiyle, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmanın zenginliğiyle mutfak çeşitliliği de çok fazla olan bir şehir. Kayseri’mizin 200 civarında ürününün söz konusu olduğunu biliyoruz. Mutfak Sanatları Merkezi’mizi açarken atölyelerimizin olduğunu, kurslar vereceğimizi ifade etmiştik. 4 aylık bir eğitim sürecini gündemimize alıyoruz. Yetkimiz dahilinde burada 256 saatlik bir eğitim ile buradan yetişecek aşçılarımızın donanımlı hale gelmesini sağlamış oluyoruz."
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 kayserihaberci.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.